Mezoterapi; ilaç veya benzeri formülasyonların, ince iğneler veya kanüller yardımıyla derinin daha alt katmanlarına ulaştırıldığı uygulamadır. Etken maddenin, direkt sorun bulunan bölgeye veya normalden daha yakınına ulaştırılmasını sağlar. Cilt problemlerinin giderilmesi, cilt gençleştirme, selülit problemleri gibi farklı alanlarda kullanımı vardır. Mikroenjeksiyon ile deri altına enjekte edilen vitamin, bitki özleri gibi maddeler ile cilt hücrelerini uyararak daha sağlıklı ve canlı bir görünüm elde edilmesini sağlar.
Mezoterapi; mikroenjeksiyon yardımıyla bazı reaktif maddelerin genellikle orta dermise kadar ulaştırıldığı, cerrahi olmayan işlemdir. Amaçlanan hedefe bağlı olarak çeşitli aktif maddeler tek başına veya karışım formunda cilde enjekte edilebilir. Mezoterapi işlemi ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından ağrı ve damar rahatsızlıklarında kullanılmaya başlanmıştır. Zamanla kozmetik amaçlarla kullanımı daha yaygın hale gelmiştir. Saç dökülmesi, vücut şekillendirme, cilt sorunlarının giderilmesi gibi kullanım alanları mevcuttur.
Mezoterapinin hızlı etki görülen bir işlem olması ve kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bu işlem pek çok kurum ve kuruluş tarafından uygulanmaya başlamıştır. Ancak uygun olmayan ortamlarda veya uzman olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalar yan etkilere neden olabilir. Bulantı, kusma, ağrı, ödem ve kaşıntı gibi sorunlar bunlardan bazılarıdır. Yanlış uygulanan teknikler nedeniyle enfeksiyon, hiperpigmentasyon, deri altı nodüller gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu gibi sebeplerle güvenilir ve alanında uzman kurumlarda işlemlerin yaptırılması daha doğru bir tercih olacaktır.
Mezoterapi kırışıklıkların giderilmesinden selülit problemlerine kadar çeşitli amaçlarla tercih edilebilir. Mezoterapinin kullanıldığı alanlar ve faydaları şöyle sıralanabilir:
Aşırı terleme sorunu yaşayan hastalarda mezoterapi ile fazla çalışan kasların gevşetilmesi yoluyla uygulanabilir
Mezoterapi istenen etkiye bağlı olarak vücudun pek çok bölgesinde uygulamaya uygundur. İstenen sonuca bağlı olarak uygulama bölgesi değişiklik gösterir. Örneğin göbek, kalça ve bacaklara selülit problemleri ve istenmeyen yağ dokusunun uzaklaştırılması için uygulanır. Saç, yüz ve boyun bölgesinde yapılan mezoterapi işlemi şöyle detaylandırılabilir:
Saç Mezoterapisi
Saç dökülmesi yaşayan hastalarda, saç dökülmesinin önlenmesi, saç köklerinin uyarılması gibi amaçlarla mezoterapi uygulaması tercih edilebilir. Vitamin, mineral ve saç dökülmesinde tercih edilen dökülmeyi azaltıcı ürünlerin enjeksiyonu ile saç kökleri daha güçlü ve sağlıklı hale getirilebilir. Reaktiflerin derinin daha alt katmanlarına iletilmesiyle istenen etki arttırılabilir ve daha hızlı sonuç alınması sağlanabilir.
Yüz Mezoterapisi
Yaşın ilerlemesinin doğal bir sonucu olarak yüz bölgesinde ince çizgi ve kırışıklar gözlenmeye başlar. Bu gibi yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması ve cilt görünümün iyileştirilmesi için cerrahi olmayan en etkili yöntemlerden biri de mezoterapidir. Bunun yanında pek çok cilt sorunu için de kullanımı mümkündür. Yüz mezoterapisi ile düzeltilebilen sorunlar şu şekilde sıralanabilir:
Eskişehir Mezoterapi uygulamaları ile C vitamini, A vitamini, Hyaluronik asit gibi ürünlerin cilde enjeksiyonu sağlanabilir. Bu tarz ürünlerin kullanımıyla daha parlak, canlı ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edilebilir. Hücre yenilenmesi uyarılarak cilt bariyerinin güçlendirilmesi ve cildin dış etkenlere karşı korunması sağlanabilir.
Boyun Mezoterapisi
Boyun bölgesi, sarkma ve kırışıklık sorununun sık görüldüğü alanlardandır. Mezoterapi kullanılarak kolajen ve elastin filamentlerinin üretimi uyarılır. Daha gergin ve dolgun bir görünüm oluşması sağlanabilir. Gıdı bölgesi olarak adlandırılan boyundaki istenmeyen yağlar mezoterapi uygulaması ile parçalanarak bu bölge daha hoş bir görünüme kavuşturulabilir.
Mezoterapi işlemine karar verilmeden önce hastanın cilt yapısı, hastalıkları detaylı şekilde incelenir. Danışanlar yaşanabilecek yan etkiler konusunda bilgilendirilir. İşlemin yapılacağı bölge ve uygulama yöntemine bağlı olarak lokal anestezi uygulanması tercih edilebilir. Mezo-gun adı verilen özel cihazlar kullanılarak farklı teknikler yardımıyla mikroenjeksiyon gerçekleştirilir. İstenen sonuç ve mevcut şikayetlere bağlı olarak vitamin, hyaluronik asit, antioksidan gibi aktif içerikler tek başına veya karışım şeklinde uygulanır. Deri katmanının derinlerine ulaşan reaktifler yüksek düzeyde etki sağlar.
Bu yöntemle cerrahi uygulama olmaksızın bağ dokunun uyarılması, kan ve lenf dolaşımının artırılması, yağ dokuda değişiklikler yapılması mümkün olur. İlk iki ay boyunca iki haftada bir kez uygulanırken sonraki iki aylık süreçte ayda bir kez işlem yapılacak şekilde ilerler. Etkinin sürekliliği için ilerleyen zamanlarda yılda iki kez olacak sıklıkla işlem tekrarlanır. Yeterli güneş korumasının sağlanamaması gibi durumlar mezoterapi uygulamalarının etkisini azaltabilir.
Mezoterapi saç dökülmesi, selülit gibi çeşitli sorunlarla mücadele eden danışanlarda uygulanabilir. Mezoterapi uygulamalarının kullanılabileceği kişiler şunlardır:
Mezoterapi uygulaması etkili bir yöntem olduğu için çok fazla kişi tarafından tercih edilir. Fakat bu işlem yalnızca doktor onayı almış olan uygun profile sahip kişiler için uygulanabilir. Bu nedenle mezoterapi uygulamasına karar verilmeden önce detaylı bir doktor muayenesinden geçilmeli ve yalnızca güvenilir sağlık kuruluşlarında işlem yaptırılmalıdır
Mezoterapi oldukça etkili bir yöntem olsa da herkesin kullanımına uygun değildir. Mezoterapi uygulaması için uygun olmayan bazı hastalar şu şekilde sıralanabilir:
İletişim
0545 540 66 62
Sağlık Hizmetlerine Yönelik Yapılan Bilgilerin Paylaşımı Bilgilendirme Amaçlıdır. Tanı ve Tedavi için Mutlaka Doktorunuza Başvurunuz.
Telif Hakkı © 2024 drsemayildiz.com Her Hakkı Saklıdır.